Novak Djokovic continuă să conducă în clasamentul ATP. Ce locuri ocupă jucătorii români

Data:

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), publicat luni, la opt zile după ce a cucerit titlul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, anunță Agerpres.

În top 10 mondial nu s-a produs nicio modificare faţă de săptămâna trecută, Djokovic având un avans de 340 de puncte faţă de principalul său urmăritor, spaniolul Carlos Alcaraz, şi de aproape 900 de puncte faţă de grecul Stefanos Tsitsipas, al treilea clasat şi finalist la Melbourne.

Germanul Alexander Zverev, care era numărul doi mondial la finalul lunii august, a coborât pe locul 16 în ierarhia ATP, din cauza accidentării care l-a ţinut departe de terenuri mai multe luni.

Tânărul jucător român Nicholas David Ionel (20 ani) a făcut un nou pas spre top 200, urcând nouă locuri, până pe 216, cea mai bună clasare din carieră.

Şi Victor Cornea e aproape de a intra în prima sută la dublu. Doar cinci locuri îl mai despart pe sibian de accederea în top 100, el urcând două poziţii faţă de săptămâna trecută.

Progresul celor doi români este cu atât mai lăudabil cu cât nu au jucat săptămâna trecută turnee, făcând partide din echipa României care a învins Thailanda (3-2) în meci de baraj pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...