Novak Djokovic a cucerit trofeul la Australian Open cu o ruptură musculară de trei centimetri

Data:

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunţat că tenismanul sârb Novak Djokovic a reuşit să cucerească duminică trofeul la acest turneu de Mare Şlem în condiţiile în care a evoluat cu o ruptură de trei centimetri la muşchiul ischiogambier al piciorului stâng, informează presa de la antipozi, informează Agerpres.

„Este greu de crezut că cineva poate face ceea ce a făcut cu acest gen de accidentare, dar el este uimitor. Multe dintre provocările din jurul lui Novak au de-a face cu faptul că are o reputaţie proastă. În cele din urmă, nu cred că cineva poate pune la îndoială însă calităţile sale sportive. A avut o ruptură de trei centimetri la coapsă. Am văzut radiografiile, medicii vă vor spune adevărul. Au fost multe speculaţii cu privire la faptul că accidentarea sa a fost reală sau nu, este greu de crezut că cineva poate face ceea ce face cu o astfel de leziune. Este remarcabil, să faci faţă unei astfel de situaţii este ceva extrem de profesionist”, a declarat Tiley pentru Sports Entertainment Network

Novak Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a câştigat al 22-lea său titlu de Grand Slam, egalându-l astfel pe spaniolul Rafael Nadal, după ce s-a impus pentru a zecea oară în cariera sa la Australian Open, competiţie în finala căreia l-a învins duminică pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Acest succes i-a permis jucătorului sârb să revină pe prima poziţie a clasamentului ATP, aceasta fiind a 374 săptămână în care Djokovic ocupă fotoliul de lider al acestei ierarhii, un record pentru tenisul profesionist masculin.

Recordul absolut este deţinut de fosta jucătoare germană Steffi Graf, care a ocupat primul loc în clasamentul feminin WTA timp de 377 de săptămâni.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...

Mijlocaşul Phil Foden (Manchester City), cel mai bun jucător al anului în opinia Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal

Mijlocaşul ofensiv Phil Foden, la masculin, şi atacantul Khadija 'Bunny' Shaw, la feminin, ambii de la Manchester City,...