Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a declarat pentru Agerpres că în calitate de angajator va plăti angajaţilor abonamente la sala de sport, după ce Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 a fost promulgată de preşedintele ţării.
Potrivit lui Toncean, în baza acestei modificări legislative, din luna februarie angajatorul va putea deconta banii cheltuiţi pe abonamentul la sala de sport.
„Este o lege binevenită, care mai înlătură un obstacol din calea celor care îşi doresc să facă sport şi să ducă un stil de viaţă sănătos. Prin acest proiect, angajatorilor le e permis să-şi deducă cheltuielile în limita a 400 de euro pe an/angajat. (…) În calitate de angajator o să plătesc angajaţilor abonament la sală pentru că ştiu că tot ceea ce fac sunt investiţii de fapt în mine şi în viitorul companiilor mele. Un psihic mai bun va aduce plusvaloare şi va aduce o creştere a firmei, inevitabil. (…) Legea a fost promulgată de către preşedinte şi va intra în vigoare în cel mai scurt timp, ceea ce nu poate decât să mă bucure şi să apreciez faptul că, în sfârşit, sportul vine ca prioritate naţională”, a declarat Gabriel Toncean.
Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a arătat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu autorităţile în domeniu şi-a exprimat deseori dorinţa de a veni în întâmpinarea celor care doresc să facă sport.
„Timpul dedicat activităţilor sportive este unul foarte redus, fiindcă suntem prinşi profesional, familial şi încercăm să găsim soluţii. Dar odată cu această lege avem posibilitatea de a face sport chiar şi în timpul programului şi, sigur, tot această plusvaloare este adusă companiilor în care lucrează şi unde îşi desfăşoară activitatea acei oameni care merg la sală. Pentru că după un antrenament ştim că venim cu plusvaloare, venim cu un psihic mai bun şi cu o dorinţă mai mare de lucru. (…) După cum bine ştim, în urma sondajelor România se află pe un regretabil loc 2 la obezitate infantilă. Asta înseamnă că nu avem educaţie pentru sport. Asta înseamnă că avem un sistem deficitar şi un sistem bolnav din acest punct de vedere şi fiecare pas contribuie la educaţia noastră şi la a creşte în valoare şi, bineînţeles, a reduce această dramă”, a susţinut Toncean.
Sursa: Agerpres