Spaniolul Roberto Martinez este noul selecţioner al Portugaliei

Data:

Spaniolul Roberto Martinez, care s-a despărţit de Belgia la finele Cupei Mondiale 2022 din Qatar, a fost anunţat oficial luni după-amiază ca noul selecţioner al Portugaliei, informează Federaţia portugheză de fotbal, transmite AFP, citată de Agerpres.

El îi succede lui Fernando Santos, după ce a condus Belgia din 2016 până la eliminarea sa încă din faza grupelor de la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Prima provocare pentru antrenorul în vârstă de 49 de ani, a cărui durată contractuală nu a fost precizată, va fi să clarifice rolul lui Cristiano Ronaldo care, după o evoluţie controversată la Cupă Mondială, şi-a anunţat transferul la saudiţii de la Al- Nassr.

„Punctul meu de plecare va fi grupul de 26 de jucători care au evoluat la Cupa Mondială 2022, iar Cristiano Ronaldo este unul dintre ei”, a spus Martinez la o conferinţă de presă, adăugând cu prudenţă că „va lua deciziile ulterioare în funcţie de ceea ce va vedea că se întâmplă pe teren, nu dintr-un birou”.

Martinez a părăsit postul de selecţioner al Belgiei în decembrie, afirmând însă că eliminarea timpurie de la Cupa Mondială 2022 nu a fost din cauza anunţului plecării sale, făcut chiar înaintea turneului final.

După o victorie la limită în faţa Canadei (1-0), Belgia a fost învinsă de Maroc (2-0) şi a făcut egal cu Croaţia (0-0).

Martinez preluase Belgia în 2016, după eliminarea traumatizantă din sferturile de finală de la EURO cu Ţara Galilor. Sub conducerea sa, echipa a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale 2018, învinsă de Franţa care avea să câştige turneul, şi s-a aflat timp de mai bine de trei ani în fruntea clasamentului mondial FIFA.

Echipa Portugaliei iese şi ea dintr-o lungă perioadă de stabilitate, după opt ani sub conducerea lui Fernando Santos, care le-a oferit primele titluri majore din istorie: Euro 2016 şi prima ediţie a Ligii Naţiunilor în 2019.

Când selecţionerul în vârstă de 68 de ani şi-a anunţat plecarea, la cinci zile după eliminarea lui Selecao în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 împotriva Marocului (1-0), presa portugheză a relatat că federaţia vrea să-l angajeze pe compatriotul său Jose Mourinho, sub contract cu AS Roma.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...