Viktor Orban: Cariera lui Messi este cea mai pură poveste creştină

Data:

Cariera lui Lionel Messi este cea mai pură poveste creştină, a declarat premierul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, într-un interviu publicat de ziarul Nemzeti Sport, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Disputa este soluţionată. Lionel Messi este cel mai mare”, a asigurat Orban, chestionat despre recenta Cupă Mondială câştigată de Argentina, adăugând că povestea decarului argentinian este „cum este scris (în Biblie): cel mai mic va fi cel mai mare”.

„Nu există o poveste creştină mai pură decât aceasta”, a spus premierul, cunoscut pentru dragostea sa faţă de fotbal şi care a fost prezent la competiţia din Qatar la semifinale şi la finala de duminică.

Orban a mai subliniat că în finală a fost clar şi cine este noul „pretendent la tron”, amintind că francezul Kylian Mbappe a marcat trei goluri într-un singur meci.

Referitor la Cupa Mondială în general, premierul ungar a declarat că a fost „specială şi extraordinară”, fiind prima organizată într-o ţară arabă, unde „fotbalul arab şi-a arătat puterea datorită selecţionatei Marocului”.

De asemenea, el i-a felicitat pe organizatorii Cupei Mondiale, spunând că ar fi putut cheltui banii investiţi în competiţie pentru construirea de noi zgârie-nori, dar „au decis să găzduiască lumea, ceea ce este un act generos pentru care lumea fotbalului ar trebui să-i fie recunoscătoare”.

Ungaria, care la jumătatea secolului trecut avea una dintre cele mai puternice selecţionate din lume, nu s-a mai calificat la nicio Cupă Mondială de la cea desfăşurată în 1986 în Mexic, deşi în ultimii ani fotbalul maghiar se află pe o pantă ascendentă, iar Viktor Obran şi-a exprimat speranţa că, până în 2030, naţionala ţării sale „va putea străluci ca înainte”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Romania este campioana europeana la Europenele de culturism si fitness din Spania

Lotul de sportivi ai Federatiei Romane de Culturism si Fitness se intoarce victorios acasa. Sportivii romani, aflati intr-o...

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...