Doi internaţionali croaţi au sărbătorit bronzul din Qatar cu un salut fascist

Data:

Internaţionalii croaţi Dejan Lovren şi Marcelo Brozovic au strigat un cunoscut salut fascist croat când au sărbătorit, la Zagreb, medalia de bronz cucerită la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, informează presa locală, citată de EFE, și Agerpres.

După primirea spectaculoasă de care a avut parte selecţionata Croaţiei la revenirea în ţară, Lovren, fundaşul echipei Zenit Sankt Petersburg, şi Brozovic, mijlocaşul formaţiei Inter Milano, au plecat într-un club de noapte aflat în apropiere de Zagreb, pentru a continua petrecerea, relatează ziarul Jutarnji List.

Un videoclip care circulă în mass-media îi arată pe cei doi jucători consumând alcool şi cântând, cu pieptul gol, o melodie ultranaţionalistă care include salutul ustaş „Za domn spremni”.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un stat croat fascist a existat timp de patru ani (1941-1945), un aliat al celui de-al Treilea Reich german, unde au fost ucişi sistematic sute de mii de sârbi, evrei şi rromi, adaugă EFE.

Revizioniştii istorici susţin că ”Za dom spremni” este un ”vechi salut patriotic” croat care a fost doar „abuzat” de ustaşi, dar istoricii reputaţi resping aceste versiuni.

Selecţionata croată a fost primită duminică de zeci de mii de suporteri la Zagreb, iar după sărbătoarea publică, membrii echipei conduse de Luka Modric au mers fiecare în alte locuri pentru a continua sărbătoarea.

Portalul de ştiri Index încă aştepta luni seara un răspuns din partea Federaţiei croate de fotbal la întrebarea dacă Lovren şi Brozovic vor fi pedepsiţi pentru scandările lor.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Alexis Sanchez se desparte de Inter Milano la finalul sezonului

Internaţionalul chilian Alexis Sanchez va părăsi clubul italian de fotbal Inter Milano la finalul acestui sezon, când contractul...

Ciclism: Echipa lui Tadej Pogacar (UAE Emirates) pentru Turul Italiei 2024

UAE Emirates a dezvăluit marţi componenţa echipei, cu câţiva căţărători de elită, dar şi rutieri puternici, care îl...

Fundaţia Ţiriac anunţă debutul Romanian Tennis Series, un circuit propriu cu 14 turnee ITF Futures

Fundaţia Ţiriac anunţă debutul Romanian Tennis Series, un circuit propriu cu 14 turnee ITF Futures care se vor...

Tenis: Medvedev, pentru prima oara in sferturile turneului de la Madrid (ATP)

Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul patru mondial, a reuşit să se califice pentru prima oară în sferturile de...