Ecuador a câştigat meciul de deschidere a Cupei Mondiale, 2-0 cu Qatar

Data:

Selecţionata Ecuadorului a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0 (2-0), în meciului inaugural al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în Grupa A, potrivit Agerpres.

”La Tri” a debutat cu dreptul la CM 2022, câştigând fără nicio emoţie meciul cu echipa gazdă, o debutantă la Cupa Mondială. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de atacantul Enner Valencia (16 – penalty, 31).

Valencia a marcat încă din minutul 3 al partidei, după o ieşire greşită a portarului Saad Alsheeb, însă reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid de arbitrajul video.

În min. 15, acelaşi activ Valencia a fost faultat în careu de Alsheeb şi tot atacantul lui Fenerbahce a transformat penalty-ul, marcând primul gol al Cupei Mondiale din Qatar (min. 16).

Enner Valencia a dublat avantajul echipei antrenate de argentinianul Gustavo Alfaro, cu o lovitură perfectă de cap la centrarea lui Angelo Preciado (31).

Valencia mai avea trei goluri marcate la Cupa Mondială din 1994.

Ecuadorul a controlat jocul în prima repriză, în care qatarienii nu au reuşit să ameninţe poarta lui Galindez decât o singură dată, la ultima fază înainte de pauză, prin Almoez Ali (45+5), care a reluat imprecis cu capul din 6 metri.

În partea secundă, Qatarul a încercat mai mult, în timp ce ecuadorienii au făcut un joc de conservare a rezultatului.

Tot sud-americanii au fost aproape de gol, însă Alsheeb a apărat şutul lui Ibarra de la 16 metri (55).

Gazdele au avut acţiuni ofensive prin Pedro Miguel (62), care a trimis o lovitură de cap pe lângă ţintă, după o diagonală a lui Abdelkarim Hassan, şi Afif (75), cu un şut peste poartă de la 22 de metri. Poate cea mai bună ocazie a echipei antrenate de spaniolul Felix Sanchez a venit în min. 86, când Muntari a şutat fără preluare, dar peste poartă, după o lansare lungă. Astfel Qatarul a încheiat meciul fără a trage vreun şut pe spaţiul porţii.

Ecuadorul putea marca şi al treilea gol, însă Kevin Jose Rodriguez (90+5) a trimis cu capul pe lângă poartă, după un corner.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...