VIDEO – NHL: Alex Ovecikin l-a egalat pe legendarul Wayne Gretzky

Data:

Alex Ovecikin, starul echipei Washington Capitals, a marcat al 40-lea său gol în actuala ediţie a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă, duminică, în meciul pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei Dallas Stars (scor 2-3), anunță Agerpres.

Acesta este al 12-lea sezon din NHL în care Ovecikin înscrie cel puţin 40 de goluri, jucătorul lui Capitals egalându-l astfel pe legendarul hocheist canadian Wayne Gretzky, care a reuşit aceeaşi performanţă în cariera sa.

În vârstă de 36 ani, Alex Ovecikin joacă de 17 sezoane la Washington Capitals, fiind al treilea marcator din istoria Ligii nord-americane, cu un total de 770 de goluri.

Wayne Gretzky a reuşit să înscrie minimum 40 de goluri în nouă sezoane disputate sub culorile echipei Edmonton Oilers, iar apoi a reuşit aceeaşi performanţă în alte trei sezoane, în tricoul formaţiei Los Angeles Kings. El a mai jucat pentru echipele St Louis Blues şi New York Rangers înainte de a se retrage, în 1999, după 20 de sezoane în NHL.

Gretzy este liderul clasamentului istoric al marcatorilor din NHL, cu 894 goluri, urmat de compatriotul său Gordie Howe, cu 801 goluri.

Sursa: Agerpres.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...

Mijlocaşul Phil Foden (Manchester City), cel mai bun jucător al anului în opinia Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal

Mijlocaşul ofensiv Phil Foden, la masculin, şi atacantul Khadija 'Bunny' Shaw, la feminin, ambii de la Manchester City,...