NHL: Alex Ovecikin a egalat recordul legendarului Gordie Howe

Data:

Starul rus Alex Ovecinkin a marcat al 786-lea său gol pentru Washington Capitals, egalâlându-l astfel pe legendarul hocheist canadian Gordie Howe, deţinătorul recordului de goluri marcate pentru o singură echipă în Liga profesionistă nord-americană (NHL), potrivit Agerpres.

Ovecikin (37 de ani) a evoluat doar la gruparea din Washington de la sosirea sa în NHL, în 2005, a deschis scorul în repriza a doua a meciului pe care Capitals l-a disputat în deplasare miercuri seară împotriva formaţiei Detroit Red Wings, înainte ca gazdele să întoarcă rezultatul şi să se impună cu 3-1.

„Este o mare realizare”, a declarat hocheistul rus, care a marcat golul-record la aproximativ trei mile de arena Olympia din Detroit, unde Gordie Howe a înscris al 786-ea său gol pentru Red Wings, pe 3 aprilie 1971. El a mai evoluat ulterior în NHL la Hartford Whalers.

„Este grozav că am reuşit acest lucru aici, deşi aş fi preferat să câştigăm”, a adăugat căpitanul lui Washington Capitals.

Cu 786 de goluri, Alex Ovecikin ocupă locul al treilea în clasamentul istoric al marcatorilor din NHL, după canadienii Wayne Gretzky (894) şi Gordie Howe (801).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Gabriela Ruse, în runda a doua a calificărilor de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a învins-o pe australianca Talia Gibson cu 6-1, 6-1, luni, la Paris,...

Fotbal: Belgianul Kevin De Bruyne vrea să fie în formă maximă la EURO 2024

"Voi face totul ca să fiu pregătit la EURO 2024", a declarat mijlocaşul Kevin De Bruyne, unul dintre...

A doua finală de cupă europeană, ”un vis devenit realitate”, spune arbitrul Istvan Kovacs

A doua finală de cupă europeană este "un vis devenit realitate", a declarat, pentru site-ul UEFA, arbitrul român Istvan...

Tenis: Nadal s-a antrenat în faţa câtorva mii de fani la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, de paisprezece ori campion la Roland Garros, însă a cărui participare rămâne incertă cu...