NBA: Kyrie Irving, suspendat de Nets după ce a refuzat să-şi ceară scuze pentru un film antisemit

Data:

Baschetbalistul Kyrie Irving a fost suspendat pentru cel puţin cinci meciuri, de Brooklyn Nets, după ce liga profesionistă nord-americană (NBA) a cerut o sancţiune împotriva sa, în urma refuzului persistent de a-şi cere scuze pentru promovarea unui film cu caracter antisemit, informează AFP, potrivit Agerpres.

La o săptămână după ce NBA, prin vocea comisarului său Adam Silver, a condamnat atitudinea vedetei, Brooklyn Nets a decis să treacă la acţiune şi l-a sancţionat pe jucător.

„Am fost constrânşi (joi) să-l sancţionăm pe Kyrie, după ce el a refuzat să spună fără echivoc că nu crede în aceste percepte antisemite şi că nu recunoaşte conţinutul plin de ură al acestui film”, a transmis franciza din Brooklyn într-un comunicat.

„O astfel de atitudine de a nu dezavua antisemitismul este profund dăunătoare, împotriva valorilor noastre de organizare şi constituie o conduită prejudiciabilă pentru echipă”, a adăugat Nets.

Baschetbalistul american Kyrie Irving a recunoscut, miercuri, că a promovat un film antisemit pe reţelele de socializare care a avut un „impact negativ” asupra comunităţii evreieşti, angajându-se să facă o donaţie de 500.000 de dolari asociaţiilor care luptă pentru eradicarea urii şi intoleranţei.

Liga Anti-Defăimare (ADL), o organizaţie nonguvernamentală, al cărei scop este să susţină evreii împotriva oricărei forme de antisemitism, a condamnat ferm difuzarea afişului filmului „Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”, joia trecută, pe conturile de Twitter şi Instagram ale lui Irving şi care avea şi o trimitere către site-ul Amazon pentru a-l cumpăra.

Realizat în 2018 de Ronald Dalton Jr, documentarul este adaptarea unei cărţi cu acelaşi nume datând din 2015, în care se scrie că „numeroşi evrei celebri au recunoscut că l-au adorat pe Satan sau Lucifer”.

„Sunt conştient de impactul negativ al mesajului meu pentru comunitatea evreiască şi îmi asum responsabilitatea”, a declarat Irving. „Nu cred absolut deloc că tot ce este scris în carte este adevărat sau reflectă morala mea şi principiile mele”, a mai spus jucătorul.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Sabalenka, adversara lui Swiatek în finala de la Roma

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, în finala turneului...

Fotbal: Florinel Coman şi Darius Olaru, jucătorii cu cel mai mare impact în Superligă

Florinel Coman şi Darius Olaru, care au câştigat recent titlu cu FCSB, sunt jucătorii cu cel mai mare...

Scrimă: Emilia Corbu, campioană naţională la floretă

Scrimera Emilia Corbu (CS Rapid Bucureşti) a câştigat titlul de campioană naţională individuală la floretă după ce a...

Judo: Cozmin Guşă – Alex Creţ e printre protagonişti la Mondiale, ar putea să o ajute şi pe Florentina Ivănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că Alex Creţ, medaliat cu bronz la Europene, va...