Biroul Federal al FRHG reclamă într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, că Ministerul Sportului a dispus o acţiune de verificare a documentelor care au stat la baza procedurii de organizare a alegerilor pentru conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, în condiţiile în care instituţia a avut reprezentanţi la Adunarea Generală de la mijlocul lunii septembrie.
„Pentru ce echipa joacă Ministerul Sportului? Ieri Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a primit un act prin care a fost informată că Ministerul Sportului a dispus, ca în perioada 01.11.2022 – 04.11.2022, să se efectueze o acţiune de verificare a ‘documentelor ce au stat la baza procedurii de organizare a AGA FR Hochei pe Gheaţă, din dată de 15.09.2022’. Şoc! De ce vine Ministerul să verifice astfel de aspecte acum, în condiţiile în care la Adunarea Generală de alegeri din 15.09.2022 a FRHG, a participat atât delegatul desemnat prin ordin de către Ministrul Sportului, cât şi un reprezentant al departamentului juridic al Minsterului Sportului, persoane care nu au avut nicio remarcă sau obiecţie privind vreo cauza de nelegalitate a respectivei adunări generale?”, se arată în comunicatul de presă al Biroului Federal al FRHG.
În acelaşi timp, instituţia anunţă că 10 cluburi de hochei au contestat în instanţă legitimitatea Adunării Generale de alegeri.
„Cred că răspunsul îl găsim pe portalul instanţelor de judecată, de unde aflăm că un număr de cluburi au contestat în instanţa hotărârile Adunării Generale de alegeri a FRHG din 15.09.2022, solicitând anularea acestor alegeri şi suspendarea acestor hotărâri: https://portal.just.ro/43/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4300000000024392&id_inst=43. Şi atunci mă întreb dacă nu cumva, Ministrul Sportului, nemulţumit de soluţia instanţei de judecată, a decis să ‘judece’ el, mai repede acest dosar şi să forţeze astfel o soluţie prin care să dispună suspendarea hotărârilor adoptate la Adunarea Generală de alegeri din 15.09.2022 a FRHG, îndeplinind astfel dorinţa reclamanţilor din dosarul respectiv?”, precizează sursa citată.
Cele 10 cluburi care contestă legitimitatea Adunării Generale de alegeri a FRHG la Curtea de Apel Târgu Mureş sunt: Asociaţia Club Sportiv Sapienţia U23, Clubul Sportiv Şcolar Miercurea Ciuc, Clubul Sportiv Şcolar Gheorgheni, Asociaţia Club Sportiv Felcsik Sk, Club Sportiv Municipal „Varosi Sport Klub Csikszereda” Miercurea Ciuc, Asociaţia Clubul Sportiv De Hochei Pe Gheaţă Kiralypingvinek Jegkorong Klub, Asociaţia Clubul Sportiv Gyergyoi Hoki Klub-Club Sportiv Gheorgheni Hockey Club, Clubul Sportiv Municipal Odorheiu Secuiesc-Varosi Sport Klub Szekelyudvarhely, Clubul Sportiv Hockey Club Fenestela 68 şi Sport Club Miercurea Ciuc.
Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a câştigat, la 15 septembrie, un nou mandat la conducerea instituţiei, fiind votat, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, de 9 dintre cele 13 cluburi cu drept de vot. Contracandidatul său, preşedintele clubului Steaua Rangers, Valentin Dragomir, a primit 4 voturi.
Pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai FRHG au fost aleşi Marius Păun şi Vasilică Băiţan, în timp ce în Biroul Federal al FRHG au fost aleşi: Ioan Ioniţă, Cornel Chiriţă, Laszlo Hodos, Marian Caval, Ioan Martin, Petru – Adrian Zahariea, Iurgen – Ciprian Lică, Adrian Poeană, iar cenzor a fost desemnat Valentin Dragomir.
Sursa: Agerpres