Yuliya Dumanska: Trebuie să fim concentrate pe primul meci, e important să începem bine Campionatul European

Data:

Handbalista echipei naţionale a României, Yuliya Dumanska, a declarat, pe Aeroportul Henri Coandă, că ea şi colegele sale trebuie să se concentreze pe primul meci de la Campionatul European, cel cu Olanda, pentru că e foarte important să înceapă bine competiţia, potrivit Agerpres.

„La Campionatul European suntem într-o grupă puternică. Ieri am analizat şi Olanda, care joacă un handbal foarte frumos şi în viteză, dar o să ne pregătim. Am încredere în echipă că putem obţine un rezultat frumos. Trebuie să fim foarte concentrate pe primul meci, e foarte important să începem bine Campionatul European. Avem o echipă mai tânără, sunt jucătoare noi, dar cred eu că s-au adaptat destul de bine şi împreună putem face lucruri frumoase”, a spus portarul primei reprezentative.

Dumanska este de părere că amicalele cu Ungaria şi Germania vor arăta nivelul la care se află acum echipa naţională a României.

„Vom avea două meciuri tari şi importante cu Ungaria şi Germania. E o şansă bună să vedem la ce nivel suntem”, a precizat Yuliya Dumanska.

Lotul României a încheiat pregătirea centralizată de la Cheile Grădiştei, iar vineri a plecat în Ungaria, unde va disputa două partide amicale, cu Ungaria pe 29 octombrie şi cu Germania în data de 2 noiembrie, la Tatabanya.

Plecarea spre Skopje va fi în data de 3 noiembrie, iar primul joc din cadrul EURO 2022 e programat pe 5 noiembrie. România va juca în Grupa C, alături de Franţa, Olanda şi Macedonia de Nord.

Campionatul European – EHF EURO 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Petrolul Ploieşti l-a transferat pe fundaşul Yohan Roche

Fundaşul central Yohan Roche (27 ani) a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2025-2026 cu echipa...

Sinner, prima persoană ce s-a înscris pentru a fi printre voluntarii ce vor ajuta la organizarea JO 2026

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, este prima persoană care s-a înscris pentru a fi printre cei...

Federer l-a sfătuit pe Nadal să nu amâne prea mult decizia în privinţa retragerii

Fostul mare tenisman Roger Federer l-a sfătuit pe bunul său prieten şi fost rival Rafael Nadal să nu...

Croatul Ivan Perisic a semnat cu PSV Eindhoven

Ivan Perisic, o extremă cu 136 de selecţii pentru naţionala Croaţiei, a semnat un contract valabil până la...