Amy Pieters a făcut primii paşi de la accidentul său din decembrie

Data:

Olandeza Amy Pieters, triplă campioană mondială la ciclism pe pistă, care s-a aflat în comă indusă dinainte de Crăciun după un grav accident suferit în timpul unui antrenament în Spania, a făcut primii săi paşi pentru prima oară de la acel tragic eveniment, a anunţat site-ul sportivei, citat de AFP și Agerpres.

„După ce arată, convingerea este că Amy va putea merge din nou!”, se poate citi pe site-ul său.

Conform aceleiaşi surse, fosta campioană olandeză nu este încă în măsură să vorbească, dar a început să emită sunete: „Uneori, auzim cum un mic sunet se aude din gura ei. Ea nu-l repetă, încă, dar este agreabil să auzim din nou vocea ei”, se mai arată pe site.

Ciclista în vârstă de 30 de ani a căzut la finele lunii decembrie la un stagiu de pregătire la Alicante (Spania). Ea şi-a pierdut conştienţa şi a suferit leziuni cerebrale grave.

Olandeza a fost plasată în comă artificială după intervenţia chirurgicală efectuată pentru a elibera presiunea din cutia craniană.

Amy Pieters (30 ani) a cucerit aurul în proba de madison la Campionatele Mondiale pe velodrom din 2019, 2010 şi 2021, alături de compatrioata sa Kirsten Wild, dar a ratat titlul olimpic în această vară, la Tokyo, unde s-a clasat pe poziţia a patra. Ea s-a remarcat şi în cursele pe şosea, devenind campioană europeană în 2019.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...