Echipele din România vor putea efectua a şasea înlocuire în meciurile cu prelungiri

Data:

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat introducerea celei de-a şasea schimbări de jucător la toate meciurile din România la care se vor disputa prelungiri, masculin şi feminin, seniori/senioare/juniori, a anunţat preşedintele Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Am decis să implementăm în fotbalul românesc cea de-a şasea înlocuire pentru toate meciurile care se dispută în sistem eliminatoriu care ajung în prelungiri în maximum trei momente de oprire a jocului. Există menţiunea că în partidele cu prelungiri există o oprire suplimentară. La Cupa României fusese deja implementată această măsură printr-o hotărâre de Comitet de Urgenţă validată azi de Comitetul Executiv”, a spus preşedintele FRF.

Conform noii prevederi a ROAF, în toate jocurile se pot efectua maximum 5 înlocuiri de jucători înscrişi în raportul de arbitraj, pe durata celor 90 de minute. Începând cu faza play-off-ului, în situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri este permisă efectuarea a celei de a 6-a înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 6-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri. Echipele pot efectua cele 5 înlocuiri de jucători în maximum 3 momente de oprire ale jocului, cu menţiunea că în meciurile cu prelungiri se poate folosi o oprire suplimentară în cadrul prelungirilor. Înlocuirile de jucători efectuate înainte de începerea meciului, în timpul pauzei, între sfârşitul timpului regulamentar de joc şi reprizele de prelungiri, precum şi la pauză dintre reprizele de prelungiri, nu reduc numărul de opriri ale jocului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

F1: Ayrton Senna va fi omagiat de Sebastian Vettel cu ocazia MP al regiunii Emilia Romagna

Fostul pilot de Formula 1 Sebastian Vettel a organizat mai multe activităţi pentru a-i aduce un omagiu regretatului...

Manchester City pierde un jucător important pentru ultimele două meciuri ale sezonului

Brazilianul Ederson, portarul lui Manchester City, va rata meciul final din Premier League, în care City poate fi...

Sevilla FC rămâne fără capitan la finalul sezonului

Internaţionalul spaniol Jesus Navas, căpitanul echipei Sevilla FC, se va despărţi de clubul andaluz la finalul acestui sezon,...

Bruno Fernandes și-ar dori să rămână la Manchester United

Căpitanul echipei de fotbal Manchester United, Bruno Fernandes, a afirmat că vrea să rămână la gruparea de pe...