Selecţionata României a promovat în Liga A a Campionatului European U17

Data:

Reprezentativa României a reuşit promovarea în eşalonul de elită (Liga A) al Campionatului European de fotbal feminin U17 din 2023, deşi a fost învinsă de formaţia Kazahstanului cu scorul de 2-1 (2-0), la Buftea, în ultimul meci din Grupa B6 a preliminariilor, potrivit Agerpres.

Oaspetele au condus prin golurile marcate de Aiajan Kojabekova (21) şi Asel Orinbai (44), dar Alesia Dincă-Vuia (57) a înscris pentru România golul care a făcut diferenţa în clasamentul final, potrivit FRF.

Kazahstanul a încheiat meciul în zece jucătoare, după ce Valeria Popova a primit al doilea cartonaş galben (86).

Andra Vela a aliniat următoarea echipă: Alesia Moldovan – Bianca-Andrada Corsei, Karina Bolboacă, Alesia Dincă-Vuia, Alexandra Boboc (căpitan) – Theodora Maria Cristea, Isabela Lazăr, Ana-Maria Florică – Andreea Şepeţan, Anamaria Filip, Eszter Szoke (Rania Kara-Jouli, 46).

România a învins Lituania în primul meci cu 2-0, iar apoi Lituania a întrecut Kazahstanul cu 1-0. Astfel, în clasamentul final toate cele trei echipe au avut câte 3 puncte, departajarea făcându-se la golaveraj: România (+1), Kazahstan (0) şi Lituania (-1).

Câştigătoarele celor 6 grupe şi ocupanta locului 2 cu cel mai bun rezultat împotriva ocupantelor locurilor 1 şi 3 din grupa sa vor promova în Liga A şi vor juca în primăvară în cea de-a doua etapă a calificărilor pentru turneul final de anul viitor.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

EURO 2024: Arbitrii nu vor vorbi decât cu căpitanii echipelor (UEFA)

Arbitrii de la viitorul turneu final al EURO 2024, programat în perioada 14 iunie-14 iulie în Germania, vor...

Tenis: Grigor Dimitrov, eliminat in optimi la Roma (ATP)

Bulgarul Grigor Dimitrov, locul 10 în ierarhia tenisului masculin, a fost eliminat marţi de Taylor Fritz (13 ATP)...

Ploaia amână debutul Simonei Halep la Trophee Clarins (WTA 125)

Debutul jucătoarei române de tenis Simona Halep la turneul Trophee Clarins (WTA 125) de la Paris, dotat cu...

MotoGP: MP al Franţei a adus un nou record de asistenţă

Marele Premiu al Franţei la MotoGP, clasa-regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurat duminică, a adus un...