Nick Kyrgios s-a retras din turneul de la Tokyo, în urma unei accidentări la genunchi

Data:

Tenismanul australian Nick Kyrgios s-a retras de la turneul ATP 500 care are loc la Tokyo, cu câteva minute înaintea meciului său din sferturile de finală împotriva americanului Taylor Fritz, acuzând probleme la un genunchi, informează AFP, citată de Agerpres.

Inconstantul jucător de la antipozi, finalist în acest an la Wimbledon şi câştigător al turneului de la Washington, clasat în prezent pe locul 20 mondial, a explicat în faţa presei că abandonul său este o decizie „sfâşietoare”, dar că nu a avut de ales.

Kyrgios a subliniat că a „jucat un tenis fantastic” pe tot parcursul acestui sezon, dar acest lucru l-a afectat din punct de vedere fizic.

„Am avut o problemă la genunchi de la US Open. Am plecat acasă, dar probabil că nu m-am oprit suficient de mult timp, să fiu sincer, am început să mă antrenez imediat”, a declarat australianul.

„Este sfâşietor. Când corpul te dezamăgeşte, nu este o senzaţie bună”, a continuat Kyrgios (27 ani), fără să precizeze dacă sezonul său s-a încheiat sau nu, cu câteva turnee rămase de jucat.

Retragerea sa îl propulsează pe Taylor Fritz, favoritul numărul 3 de la Tokyo, în semifinale, unde îl va înfrunta sâmbătă pe câştigătorul sfertului dintre canadianul Denis Shapovalov şi croatul Borna Coric.

În cealaltă confruntare din penultimul act se vor afla faţă în faţă americanul Frances Tiafoe, cap de serie numărul 4, şi sud-coreeanul Soonwoo Kwon. Vineri, Tiafoe a dispus cu 6-0, 6-4 de sârbul Miomir Kecmanovic, în timp ce Kwon a trecut tot în două seturi, 6-3, 6-0, de spaniolul Pedro Martinez.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Barajul dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj se va disputa duminică

Barajul din play-out pentru obţinerea dreptului de participare în cupele europene dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj se...

Handbal feminin: CS Rapid, din nou vicecampioană, după ce Gloria Bistriţa a pierdut la Râmnicu Vâlcea

CS Rapid Bucureşti a devenit pentru al doilea sezon la rând vicecampioana României la handbal feminin, după ce...

Fotbal: Italianul Zaniolo, accidentat, s-a retras din lotul Italiei pentru EURO 2024

Nicolo Zaniolo, internaţionalul italian al clubului englez de fotbal Aston Villa, a declarat forfait, miercuri, pentru EURO 2024...

Moto:Dublul câştigător al Raliului Dakar, Kevin Benavides, se află în stare gravă după un accident

Argentinianul Kevin Benavides (KTM), dublu câştigător al Raliului Dakar la moto, se află în stare gravă, cu un...