Foşti jucători profesionişti irlandezi s-au adresat justiţiei pentru comoţiile suferite în timpul carierei

Data:

Trei foşti jucători irlandezi de rugby, inclusiv doi internaţionali, au depus o plângere la Dublin împotriva Federaţiei naţionale, World Rugby şi fostelor lor cluburi, pentru comoţii repetate suferite în timpul carierelor lor, a anunţat presa irlandeză, citată de AFP și Agerpres.

Flanker-ul David Corkery, 49 de ani şi 27 de selecţii, pilierul Declan Fitzpatrick, 39 de ani şi 7 selecţii, precum şi jucătorul Ben Marshall, 32 de ani, care a fost nevoit să-şi întrerupă cariera în 2017 din cauza comoţiilor suferite, sunt cei trei reclamanţi.

Firma avocatură care îi reprezintă, Maguire McClafferty, care a anunţat anul trecut că va intra în contact cu mai mulţi jucători în vederea depunerii unei plângeri, a lansat marţi oficial această procedură.

Neputând să comenteze cazul, Federaţia irlandeză de rugby (IRFU) a asigurat într-un comunicat de presa că „bunăstarea jucătorilor este de importanţă capitală” pentru ea.

„Revizium în mod constant protocoalele noastre de siguranţă pentru toţi jucătorii. Abordarea noastră se bazează pe elemente ştiinţifice şi include managementul proactiv al jucătorilor de elită, cu scopul prevenirii şi monitorizării accidentărilor”, precizează RFU.

În februarie anul trecut, David Corkery a acordat un interviu pentru Rubgypass.com, în care a spus că a suferit „atât de multe comoţii cerebrale” încât „le-a pierdut numărul”,

De asemenea, el a explicat că suferă de depresie şi are probleme cu somnul de mai mulţi ani şi a început examenele medicale.

„Unele dintre rezultatele pe care le-am primit nu sunt bune. Asta mă îngrijorează cu adevărat: capul meu. Când jucam, nu îmi respectam corpul. Eram făcut KO, mă trezeam şi câteva secunde mai târziu reluam jocul”, a spus Corkery

Plângerea din Irlanda este diferită de cea lansată la sfârşitul lunii iulie de firma Rylands Sports pentru jucători englezi şi galezi, dar Maguire McClafferty indicase anul trecut că procedura lor se va baza şi pe rezultatele studiilor efectuate de un grup de experţi reuniţi de Rylands Sports.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Volei masculin: Corona Braşov, campioană naţională

CSM Corona Braşov a devenit în premieră campioană naţională la volei masculin, luni seara, după ce a învins-o...

Fotbal: Universitatea Craiova – Rapid 2-1, în play-off-ul Superligii

Universitatea Craiova a învins-o dramatic pe Rapid Bucureşti, cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, în deplasare, într-o...

Presupuse fapte de corupţie umbresc fotbalul spaniol

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a negat, luni, că ar fi plătit comisioane...

Fotbal: FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...