Sportivii din Ecuador riscă să rateze Jocurile Sudamericane din lipsă de bani

Data:

Sportivi din Ecuador riscă să nu poată participa la Jocurile Sudamericane de la Asuncion (Paraguay), din cauza faptului că Ministerul ecuadorian al Sportului nu a furnizat banii prevăzuţi către Comitetul olimpic naţional (COE), a anunţat preşedintele acestui for, Jorge Delgado, citat de EFE, potrivit Agerpres.

„Lucrăm cu tot ce este la îndemâna noastră pentru a putea contribui astfel încât Ministerul Sportului să poată livra la timp resursele financiare. Ne-am conformat tuturor lucrurilor pe care ni le-au cerut”, a spus Delgado.

Ecuadorul a selecţionat 255 de sportivi la 28 de discipline pentru Jocurile Sudamericane, dar până acum competitorii nu au primit fondurile necesare pentru a putea călători şi concura la Asuncion.

COE a prezentat cerinţa bugetară Ministerului Sportului spre aprobare, dar a precizat că ministerul a făcut o reducere semnificativă, potrivit lui Delgado.

„La această reducere a trebuit să facem reajustările corespunzătoare pentru a încerca să încadrăm (sarcinile) în funcţie de ceea ce ni se oferă. Trebuia să fi primit deja acele resurse pentru a putea efectua toate procedurile, pentru că problema este timpul, deoarece rezervările de zboruri sunt saturate şi blocate”, a adăugat preşedintele COE.

„Tot ce ne rămâne este să avem răbdare şi credinţă în Dumnezeu pentru ca toţi sportivii să meargă la Asuncion”, a conchis Jorge Delgado.

Cea de-a XII-a ediţie a Jocurilor Sudamericane se va desfăşura în perioada 1-15 octombrie 2022 în capitala Paraguayului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Trei victorii pentru România, la concursul Grand Slam de la Ierusalim

Atleţii români au obţinut trei victorii la concursul Grand Slam de la Ierusalim, găzduit duminică de Stadionul Givat...

Fenerbahce s-a impus în derby-ul cu Galatasaray şi a relansat lupta pentru titlu în Turcia

Fenerbahce a învins-o pe rivala Galatasaray cu scorul de 1-0, duminică seara, în deplasare, iar cu acest prilej...

Fotbal: Suporterii i-au adus un omagiu vibrant antrenorului Juergen Klopp la ultimul său meci la Liverpool

Antrenorul Juergen Klopp a primit un omagiu vibrant din partea suporterilor echipei de fotbal Liverpool, duminică, la ultimul...

Zverev urcă pe locul patru în clasamentul ATP, după titlul cucerit la Roma

Tenismanul german Alexander Zverev a urcat de pe locul cinci pe patru în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti...