Europa League: Alexandru Cicâldău, assist în Galatasaray – Barcelona. Hagi și Popescu au fost în tribună la Istanbul

Data:

FC Barcelona, Atalanta Bergamo şi Glasgow Rangers s-au calificat în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, în urma meciurilor jucate joi seara, în manşa secundă a optimilor, anunță Agerpres.

FC Barcelona a învins-o pe Galatasaray chiar la Istanbul, cu 2-1, după 0-0 pe Camp Nou.

Sub privirile foştilor săi jucători Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, Galatasaray a deschis scorul în min. 28, prin fundaşul brazilian Marcao, în urma unui corner executat de Alexandru Cicâldău.

Barca a reuşit egalarea prin tânărul Pedri (37), iar în finalul primei reprize a avut o bară prin Pierre-Emerick Aubameyang (45+4). Gabonezul a fost cel care a marcat golul victoriei şi al calificării (49). Finalul a fost destul de tensionat, meciul fiind întrerupt pentru două minute (min. 85), din cauza obiectelor aruncate din tribună de suporterii turci, care l-au vizat în special pe Jordi Alba.

În min. 74, Cicâldău a fost înlocuit cu celălalt român de la Galatasaray, Olimpiu Moruţan.

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu 1-0, după 3-2 în tur. Unicul gol al meciului a fost înscris de Jeremie Boga (90+1). Românul Valentin Mihăilă a rămas pe banca de rezerve la Atalanta.

Glasgow Rangers, echipa la care joacă Ianis Hagi, a fost învinsă dramatic de Steaua Roşie Belgrad cu 2-1, în Serbia, dar merge mai departe după ce s-a impus în tur cu 3-0.

Steaua Roşie a deschis scorul repede, prin Mirko Ivanic (10), dar campioana Scoţiei e egalat după pauză, prin Ryan Kent (56). Gazdele au obţinut o victorie de palmares prin golul reuşit de comorezul El Fardou Ben Nabouhane (90+3 – penalty).

În sferturi a reuşit să acceadă şi Sporting Braga, după 1-1 cu AS Monaco, în Principat. Oaspeţii au deschis scorul prin Abel Ruiz (19), monegascii evitând cu greu eşecul, graţie golului înscris de Axel Disasi (90). În tur, Braga a câştigat cu 2-0.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...