Golf: Un nou circuit, cu premii de 255 de milioane de dolari, debutează la Londra

Data:

Un nou circuit de golf, care include opt turnee cu premii totale de 255 de milioane de dolari, concurent cu omologul său american PGA Tour, va debuta în luna iunie la Londra, transmite AFP, citat de Agerpres.

LIV Golf International Series, finanţat de Arabia Saudită, prevede opt turnee între iunie şi octombrie, cu participarea a 48 de jucători la fiecare concurs, repartizaţi în 12 echipe pentru trei zile de competiţie, jocul fiind la 54 de găuri, în loc de 72 ca în PGA Tour.

Finala circuitului se va disputa în formatul unei competiţii pe echipe, după modelul prestigioasei Ryder Cup între Europa şi SUA.

Directorul PGA Tour, Jay Monahan, a ameninţat deja cu excluderea jucătorilor care participă la noul circuit, dar măsura pare mai degrabă ilegală, pentru că jucătorii sunt independenţi şi pot munci unde vor.

După primul turneul de la Londra (9-11 iunie), la Centurion Golf Club, noul circuit prevede alte patru turnee pe pământ nord-american, la Portland (Oregon), Bedminster (New Jersey) în luna iulie, respectiv la Boston şi Chicago în luna septembrie.

Ultimele trei turnee vor avea loc în octombrie, la Bangkok, în Arabia Saudită şi finala, pe un parcurs care nu a fost încă dezvăluit.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...