Jucătorii nevaccinaţi din NBA vor continua să se testeze săptămânal contra Covid-19

Data:

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a publicat o versiune actualizată a protocolului său sanitar, astfel că purtarea măştii devine facultativă, spre deosebire de testarea împotriva Covid-19, care va fi obligatorie pentru jucătorii nevaccinaţi, informează cotidianul L’Equipe, potrivit Agerpres.

„Jucătorii din NBA şi angajaţii nevaccinaţi vor trebui să se supună unui test săptămânal pentru depistarea Covid-19 în acest sezon”, se arată în documentul transmis celor 30 de cluburi din NBA.

De asemenea, în document se specifică faptul că persoanele vizate nu vor putea călători la Toronto, în Canada. Vaccinaţii, în schimb – majoritatea din NBA – sunt invitaţi să-şi facă doza de rapel vaccinal pentru a prelungi protecţia lor împotriva Covid-19. Dar obligativitatea purtării măştii a fost retrasă pentru toată lumea.

„Am învăţat în ultimii doi ani şi jumătate să nu mai fac predicţii în ce priveşte Covid, ci doar să spun că trebuie să fim pregătiţi”, a declarat comisarul NBA, Adam Silver.

Sezonul NBA se va deschide oficial pe 18 octombrie, dar va fi precedat de tradiţionalele stagii de antrenamente de la finele lunii septembrie.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...

Mijlocaşul Phil Foden (Manchester City), cel mai bun jucător al anului în opinia Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal

Mijlocaşul ofensiv Phil Foden, la masculin, şi atacantul Khadija 'Bunny' Shaw, la feminin, ambii de la Manchester City,...