UEFA: Anularea regulii golurilor din deplasare a avut un efect pozitiv

Data:

Grupul de observatori tehnici ai Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), din care a făcut parte şi fostul jucător român Cosmin Contra, care a participat la pregătirea raportului amplu privind ediţia 2021/2022 a Ligii Campionilor, consideră că anularea regulii golurilor marcate în deplasare, care nu s-a mai aplicat în campania trecută, a avut un efect pozitiv, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

În opinia grupului, faptul că această regulă nu a mai fost aplicată, pentru prima oară în mai bine de jumătate de secol, a făcut ca meciurile să fie „mai atractive”, susţine Frank de Boer, întrucât echipele locale nu mai sunt atât de preocupate de primirea golurilor.

În document se explică faptul că această regulă determina echipele locale să joace mult mai prudent. „Acum, însă, meciurile seamănă mai puţin cu partidele de şah şi sunt mai deschise”, consideră fostul jucător olandez.

La rândul său, spaniolul Roberto Martínez, selecţionerul Belgiei, consideră că acest sistem este mult mai corect decât înainte, când golurile din deplasare valorau dublu în caz de egalitate.

„Înainte era nedrept. Dacă jucai manşa secundă în deplasare, aveai un avantaj pentru că în ultimele 20 de minute ale meciului puteai să înscrii două goluri şi apoi se aplica regula golurilor din deplasare”, a spus Martinez.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...