Boris Becker l-a numit pe Alcaraz noul rege al tenisului, după victoria de la Wimbledon

Data:

Boris Becker, triplu campion la Wimbledon, a salutat apariţia noului rege al tenisului, Carlos Alcaraz, care l-a învins într-o finală epică de cinci seturi pe campionul sârb Novak Djokovic la Wimbledon, transmite DPA, scrie Agerpres.

”Un lucru este clar. Avem un nou rege şi numele lui este Carlos Alcaraz”, a declarat Becker, 55 ani, în revista Sport Bild.

Ibericul a câştigat primul său titlu de Grand Slam anul trecut la US Open, iar Becker, cu şase titluri de Grand Slam în palmares, a mai comentat: ”Acum în acest al doilea an el a confirmat performanţa cu o victorie contra celui mai mare rival. Chiar Novak Djokovic a după finală că Alcaraz este un mix între Roger Federer, Rafael Nadal şi el însuşi, ceea ce este cel mai grozav compliment dintotdeauna”.

Alcaraz, 20 ani, liderul ATP, a obţinut doar al doilea său titlu de Grand Slam şi l-a oprit pe Djokovic, 36 ani, din marşul lui către al optulea titlu pe iarba londoneză şi al 24-lea titlu de Grand Slam.

Spaniolul a devenit cel mai tânăr învingător de la Wimbledon, de la Boris Becker care câştiga primul său titlu la 17 ani în 1985.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Câştigătorul Turului Franţei va încasa 500.000 de euro

Câştigătorul ediţiei din acest an a Turului ciclist al Franţei, care va debuta sâmbătă la Florenţa, în Italia,...

Fotbal: Thierry Henry, vizat pentru postul de selecţioner al Ţării Galilor

Francezul Thierry Henry, fostul atacant al echipei engleze Arsenal Londra, figurează pe lista tehnicienilor vizaţi de Federaţia de...

Fundaşul Antonio Rudiger, absent de la antrenamentul Germaniei

Antonio Rudiger, fundaşul central al echipei Real Madrid, nu a participat la antrenamentul de marţi al selecţionatei de...

Ciclism: UAE Emirates, comparată cu un Real Madrid al plutonului în Turul Franţei

Ciclistul sloven Tadej Pogacar, dincolo de calităţile sale excepţionale, se bazează în Turul Franţei 2024, în care atacă...