Oină: Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa Regelui, iar Dacia Mioveni a cucerit Cupa Reginei

Data:

ACS Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa Regelui la oină, iar CS Dacia Mioveni 2012 a cucerit Cupa Reginei, sâmbătă, pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din Bucureşti, care a găzduit finalele celor două competiţii, scrie Agerpres.

Frontiera Tomis Constanţa, campioana naţională din 2022, a învins-o în finala celei de-a zecea ediţii a Cupei Regelui pe CSM Olteniţa, vicecampioana naţională din 2022, cu scorul de 20-9 (10-16). Frontiera a mai câştigat trofeul în 2013, 2016, 2017, 2018, 2021 şi 2022.


În finala Cupei Reginei, ajunsă la ediţia a patra, Dacia Mioveni, campioana naţională din 2022, a întrecut-o pe CS Galicea Mare (judeţul Dolj), câştigătoarea Cupei României în 2022, cu scorul de 5-4 (4-0). Dacia Mioveni a câştigat trofeul şi în 2021.

Evenimentul a marcat două momente istorice pentru sportul nostru naţional, anul acesta fiind sărbătorită pentru prima dată Ziua Naţională a Oinei în data de 9 mai (stabilită prin Legea 87 din 11 aprilie 2023), precum şi împlinirea a 125 ani de la apariţia primului regulament oficial al jocului de oină, în anul 1898.

Spectacolul de pe Stadionul ”Arcul de Triumf” a fost întregit de momentele artistice susţinute de buciumaşii veniţi din comuna Spulber (judeţul Vrancea), Ansamblul ”Flori de Bărăgan” (judeţul Brăila) şi de cunoscutul rapsod Gheorghe Turda, care a intonat Imnul Naţional al Românei.

Asociaţia Columbofilă ”Ambiţia Mădălin MMA Prahova” a lansat înaintea celor două finale un stol de porumbei, ca semn al purităţii acestui eveniment.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au semnat tricourile, mingile şi bastoanele oferite echipelor câştigătoare.

Dacă Alteţa Sa Regală Principele Radu a înmânat Cupa Reginei, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a decernat Cupa Regelui.
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Istanbul va găzdui Jocurile Europene din 2027

Oraşul Istanbul a fost desemnat oficial, miercuri, să organizeze viitoarele Jocuri Europene din anul 2027, competiţie care se...

Handbal masculin: Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti, în sferturile Cupei României

CS Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti s-au calificat, miercuri, în sferturile de finală ale Cupei României la...

David Popovici vrea o medalie la JO 2024 de la Paris

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, miercuri, că David Popovici îşi doreşte...

Dinamo şi UTA, sancţionate dur de FRF

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române...