Handbal feminin: Florentin Pera – România e singura calificată la toate ediţiile CM, asta ne responsabilizează cu Portugalia

Data:

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a declarat, marţi, că prezenţa la toate ediţiile de până acum ale Campionatului Mondial le responsabilizează pe jucătoarele sale în barajul cu Portugalia de calificare la CM din acest an, scrie Agerpres.

„România este singura echipă care s-a calificat la toate campionatele mondiale, lucru care ne responsabilizează pentru această dublă cu Portugalia. Nu va fi deloc un meciul uşor, recent Portugalia a demonstrat că este capabilă să facă surprize. A învins Spania şi acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să abordăm acest meci cu maximă seriozitate şi atenţie, să dăm tot ce avem mai bun şi să încercăm să ne asigurăm din primul meci o oarecare linişte pentru meciul retur. Trebuie să nu tratăm superficial adversarul, trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate şi concentrare. Abia după ultimul fluier al meciului retur putem să sărbătorim şi să ne bucurăm pentru o nouă calificare la Campionatul Mondial”, a declarat Pera, într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube ale Federaţiei Române de Handbal.

Tehnicianul s-a arătat încântat de faptul că meciul de la Piteşti se va disputa cu casa închisă: „Ne bucurăm că s-au vândut toate biletele, vom avea în spatele nostru peste 4.000 de spectatori. E un lucru extraordinar faptul că publicul este alături de noi şi asta trebuie să ne facă să dăm tot ce e mai bun din noi, să jucăm la potenţial maxim şi să obţinem o victorie cât mai concludentă”.

Florentin Pera a precizat că jucătoarea echipei Rapid, Sorina Grozav, a revenit după o accidentare şi speră că va putea să o folosească în partida cu Portugalia.

„Sorina Grozav eu cred că este bine, are şanse mari să joace, vom vedea zilele următoare cum se va integra după aceste zile de pauză. Ne bucurăm că a venit alături de noi, probabil că nu va intra la capacitatea maximă dar eu sper ca până la ora meciului să fie alături de fete”, a completat selecţionerul.

Pera afirmă că rivalitatea dintre Rapid şi CSM Bucureşti nu se observă şi la echipa naţională: „Fetele de la Rapid şi CSM Bucureşti au venit într-adevăr obosite. Este bine că CSM Bucureşti nu a mai jucat meciurile din optimi şi că s-a calificat în sferturi, au avut şi un meci mai uşor în campionat înainte de această acţiune. S-au integrat bine, au venit cu energie, cu dorinţă. Nu s-a simţit niciun moment rivalitatea de la echipele de club la lotul naţional, pot să spun că atmosfera a fost întotdeauna foarte bună”.

Selecţionerul României spune că prezenţa la Campionatul Mondial este un obiectiv intermediar, cea mai importantă fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Eu vreau să le imprim o mentalitate de învingătoare, să luptăm întotdeauna până la ultima picătură de energie. Niciun meci nu este câştigat sau pierdut dinainte, trebuie să tratăm toţi adversarii la fel şi să încercăm să dăm tot ce e mai bun pentru suporterii noştri, pentru că suntem o echipă iubită, apreciată şi trebuie să jucăm la nivelul aşteptărilor suporterilor noştri. Nu mi-a fost uşor să fac selecţia, sunt discuţii legate de această invazie de jucătoare străine în România, dar eu vă spun însă că sunt jucătoare foarte bune la echipa naţională pentru dubla cu Portugalia, care au calităţi foarte, foarte bune. Eu cred în ele şi sunt convins că echipa naţională de handbal feminin se va ridica la un nivel şi mai bun. Trebuie să ne propunem mai mult. Obiectivul nostru este calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. Această dublă cu Portugalia reprezintă un obiectiv intermediar, trebuie să ne propunem să ajungem la Campionatul Mondial, luăm lucrurile pas cu pas, dar gândul nostru şi toată concentrarea şi energia trebuie să fie pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Şi eu cred că poate fi realizabil, totul pleacă de la mentalitate de la energia pe care o transmiţi”, a mai spus Pera.

România va înfrunta Portugalia în barajul de calificare la CM, pe 8 aprilie la Piteşti şi pe 12 aprilie în deplasare.

Campionatul Mondial din decembrie 2023 va fi găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia, echipe calificate din postura de organizatoare.

Lotul convocat de Florentin Pera pentru dubla cu Portugalia:
portari: Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Şandru (CS Rapid Bucureşti);

extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare);

inter dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea);

interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Anca Miţicuş (CS Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM Bucureşti);

centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (CS Minaur Baia Mare);

pivoţi: Nicoleta Balog (HC Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Oţelul Galaţi, în finala Cupei României

Oţelul Galaţi s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Universitatea...

Tenis: Casper Ruud, în sferturi la Barcelona

Jucătorul norvegian de tenis Casper Ruud (6 ATP, favorit nr. 3) s-a calificat joi în sferturile de finală...

Scrimă: Fiul lui Mihai Covaliu, Vlad, campion mondial de juniori la sabie

Sportivul român Vlad Covaliu (CS Dinamo Bucureşti) a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a...

Handbal feminin: România, în grupă cu Muntenegru, Cehia şi Serbia la EURO

Selecţionata României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei la Campionatul European...