Fotbal: Chelsea a înregistrat pierderi de 121,3 milioane de lire sterline în anul financiar 2021-2022

Data:

Clubul englez de fotbal Chelsea a raportat pierderi de 121,3 milioane de lire sterline în anul financiar 2021/2022, deşi cifra sa de afaceri a crescut la 481,3 milioane de lire, comparativ cu 434,9 milioane în exerciţiul financiar anterior, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Fostul patron rus Roman Abramovici a scos clubul londonez la vânzare în martie 2022, după invazia Rusiei în Ucraina, iar sancţiunile guvernului britanic au complicat procesul de vânzare.

Chelsea nu a mai avut voie să vândă bilete, ceea ce explică o parte a pierderilor, în timp ce cheltuielile sale operaţionale s-au diminuat de asemenea, din cauza restricţiilor guvernamentale până la finalizarea procesului de vânzare de la finele lunii mai.

În perioada cu restricţii, Chelsea nu a mai putut vinde bilete, abonamente, articole sportive, să programeze diverse evenimente pe stadion sau să semneze contracte cu jucătorii şi partenerii comerciali, ceea ce a condus la cheltuieli suplimentare şi la pierderi de venituri.

”În plus, este de aşteptat ca unele dintre aceste limitări să aibă un impact asupra situaţiei financiare din anii următori, din cauza impactului pe termen lung al restricţiilor privind intrarea în noi aranjamente contractuale”, a precizat Chelsea într-un comunicat.

Creşterea cifrei de afaceri a fost posibilă prin creşterea veniturilor din ziua de meci şi a veniturilor comerciale, după revenirea fanilor pe stadioane.

Veniturile comerciale ale clubului au crescut până la 177,1 milioane de lire sterline datorită creşterii nete a veniturilor din sponsorizări, din contracte noi şi reînnoiri ale parteneriatelor existente.

”În ciuda pierderii din anul financiar, încheiat pe 30 iunie 2022, şi a provocărilor operaţionale din cauza sancţiunilor, clubul continuă să respecte regulamentele financiare ale UEFA şi ale Premier League”, a subliniat Chelsea.

Clubul Chelsea a fost cumpărat de un grup de investiţii condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi Clearlake Capital, care au investit peste 600 de milioane de euro (645,78 milioane de dolari) în transferuri de jucători, în ultimele două perioade de mercato.

În Premier League, Chelsea ocupă doar locul zece, dar s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor în care va înfrunta pe campioana Europei, Real Madrid. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Voi juca la Roland-Garros doar dacă mă voi simţi suficient pregătit, spune Nadal

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu...

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Cu CFR trebuie să fim pragmatici, trebuie să avem victorii pe linie

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să...

Haaland (Manchester City), accidentat, va rata meciul cu Brighton, din Premier League

Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de...

Oraşul Salt Lake City, favorit să primească organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034

Oraşul american Salt Lake City are aproape garantată acordarea organizării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2034, în cursul...